top ^
Waarom
Vraag en antwoord

Antwoordop bijna alles

Het antwoord op bijna al je vragen. Jouw vraag niet gevonden? Stuur dan een mailtje. Je krijgt dan persoonlijk antwoord!

RDJ_5427
Hoe kan ik mij inschrijven?

Dat kan eenvoudig via het digitale inschrijfformulier.

Ik betaal, met contract, maandelijks hetzelfde bedrag. Hoe kan dat?

Dit geldt alleen voor ouders die een contract hebben. Ouders die flexibel opvang plannen en afnemen via het reserveringssysteem, rekenen meteen hun opvang af.

Heb je een contract, dan worden de kosten berekend over het aantal weken dat je opvang afneemt (bij Littels 48) en in 12 maandelijkse termijnen in rekening gebracht. Dus ook in maanden waarin de vakantieweken van Littels vallen, betaal je hetzelfde bedrag.

Wat is het reserveringssysteem?

Je plant in het reserveringssysteem Mijn Littels zelf je opvang in. Wat je nodig hebt. En op welke vestiging. Heel flexibel! Want opvang kan je reserveren vanaf 1 uur per keer en daarna per half uur. Je hebt geen minimale afname in het aantal opvanguren per maand. En je zit niet vast aan een aantal opvangdagen. Zelfs niet aan de vestiging. Je bepaalt zelf hoe je jouw opvang inricht. En je rekent meteen via iDEAL af. Gemakkelijk dus

Wil je opvang reserveren via het reserveringssysteem Mijn Littels? Dan hebben we eerst je gegevens nodig, vul het inschrijfformulier in.

Je ontvangt bevestiging van je inschrijving. Daarna kun je inloggen bij Mijn Littels om je opvang in te plannen en meteen af te rekenen via iDEAL. Handig en heel flexibel.

Hoe werkt een contract?

Littels Dag en Littels Uur kan vastgelegd worden in een contract.

Hiervoor gelden wel enkele voorwaarden:
Je kindje maakt op vaste, vooraf afgesproken dagdelen of uren gebruik van opvang bij Littels. 48 weken per jaar. 4 vaste vakantieweken.  Kijk voor alle voorwaarden in het reglement.

Het is mogelijk om naast opvang op contract, aanvullende opvang via het reserveringssysteem af te nemen. Voor deze opvang gelden de voorwaarden van het reserveringssysteem.

Ik heb vragen over het reserveringssysteem Mijn Littels

1. Waar kan ik inloggen?

Klik in het menu op Mijn Littels en klik op de link “inloggen bij Mijn Littels”. Of klik meteen op deze link: https://flexweb-littels.kss.nl/


2. Als ik ingelogd ben, waar kan ik reserveren?

Log in bij ‘Mijn Littels’. Links zie je het tabblad Planning, als je hierop klikt, kun je opvang inplannen en afrekenen. Klik hier voor het stappenplan.

3. Ik kan niet inloggen. Wat gaat er verkeerd?

Wil je voor de eerste keer inloggen? Check dan de volgende punten:

– Heb je je al ingeschreven? Je kunt pas inloggen op Mijn Littels als je gegevens bekend zijn bij Littels.
– Controleer je internetconnectie.
– Werkt het nog niet? Mail een screenshot en toelichting naar info@littels.nl, we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Zijn je gegevens wel bekend bij Littels? Dan zijn dit de mogelijke oplossingen:

– Probeer een andere internetbrowser.
– Controleer je internetconnectie.
– Stel je vraag bij de pedagogisch medewerker bij de vestiging van je kind. Kunnen zij je niet helpen? Dan nemen we contact met jou op.

Liggen de vakantieweken bij Littels vast?

Ja, Littels is 48 weken per jaar geopend. De 4 vakantieweken liggen vast. Heb je toch opvang nodig tijdens de vastgestelde vakantieweken van Littels, dan kun je voor opvang terecht. Bij Kibeo. Dit is dan wel tegen het bij Kibeo geldende uurtarief.

 

Voor 2019 zijn de volgende vakantieweken vastgesteld:

Meivakantie: 29 april t/m 5 mei (week 18)
Zomervakantie: 29 juli t/m 9 augustus (week 31 en 32)
Kerstvakantie: 23 december  t/m 27 december (week 52)

Voor 2020 zijn de volgende vakantieweken vastgesteld:

Meivakantie: 25 april t/m 3 mei (week 18)
Zomervakantie: 25 juli t/m 8 augustus (week 31 en 32)
Kerstvakantie: 19 december  t/m 26 december (week 52)

Ik neem geen aanvullende pakketten, wat geef ik mee?

Het motto van Littels is: alles wat je zelf kunt meenemen, hoef je niet te betalen. Daarom kan Littels goedkopere kinderopvang aanbieden. Heb je een contract, dan gaan we er vanuit dat je alles zelf meeneemt. Via het reserveringssysteem kun je wel pakketten afnemen. Over de pakketten ontvang je geen kinderopvangtoeslag.

De aanvullende pakketten zijn:

– Littel service compleet
– Littel smikkelt
– Littel verzorgt

 

Neem je geen Littel service compleet af, dan geef je mee:
– Luiers, 4 stuks
– Billendoekjes, een pak. Als dit op is, wordt het van te voren aangegeven.
– Billencrème, een pot. Als dit op is, wordt het van te voren aangegeven.
– Snoetendoekjes
– Zonnebrandcrème
– Fles met flesvoeding voor baby’s. Aantal is afhankelijk van de leeftijd van je kind. Weet je niet zeker hoeveel je mee moet geven, overleg dan even met de pedagogisch medewerkers. Ze kunnen je hierover adviseren.
– Brood, hartig en zoet beleg en (gezonde) tussendoortjes voor dreumesen en peuters. De hoeveelheid is afhankelijk van de leeftijd van je kindje. Je dient je bij het meegeven van tussendoortjes wel aan het pedagogisch beleid van Littels te houden. Gezonde tussendoortjes zijn onder andere; vers fruit, soepstengels, biscuitjes, crackers. Indien je iets meegeeft dat niet past in het pedagogisch beleid, zoals cola en chips, dan adviseren de pedagogisch medewerkers wat voor soort lunch en tussendoortjes er meegegeven kunnen worden.

 

Neem je geen Littel smikkelt af, dan geef je mee:
– Baby: fles met flesvoeding. Aantal is afhankelijk van de leeftijd van je kind. Weet je niet zeker hoeveel je mee moet geven, overleg dan even met de pedagogisch medewerkers. Ze kunnen je hierover adviseren.
Dreumes, peuter: brood, hartig en zoet beleg en (gezonde) tussendoortjes. Hoeveelheid is afhankelijk van de leeftijd van je kind. Je dient je bij het meegeven van tussendoortjes wel aan het pedagogisch beleid van Littels te houden. Gezonde tussendoortjes zijn onder andere; vers fruit, soepstengels, biscuitjes, crackers. Indien je iets meegeeft dat niet past in het pedagogisch beleid, zoals cola en chips, dan adviseren de pedagogisch medewerkers wat voor soort lunch en tussendoortjes er meegegeven kunnen worden.

 

Neem je geen Littel verzorgt af, dan geef je mee:
– Luiers, 4 stuks
– Billendoekjes, een pak. Als dit op is, wordt het van te voren aangegeven.
– Billencrème, een pot. Als dit op is, wordt het van te voren aangegeven.
– Snoetendoekjes
– Zonnebrandcrème

Heeft Littels ook sluitingsdagen?

In samenspraak met de Cliëntenraad zijn de sluitingsdagen werkdagen die een feestdag verbinden met het weekend.
Voor 2019 zijn dit vrijdag 31 mei – de dag na Hemelvaartsdag  en vrijdag 27 december.
Voor 2020 zijn dit maandag 4 mei – de dag vóór Bevrijdingsdag en vrijdag 22 mei – de dag na Hemelvaartsdag.
Op deze dagen zijn alle vestigingen en het Centraal Kantoor gesloten.

Mag een medewerker een aangeschaft heen-en-weerschriftje invullen?

Bij het heen-en-weerschriftje zit de kostenbesparing niet zozeer in de aanschaf van de artikelen als wel de tijd die de pedagogisch medewerker hierin steekt. Daarom is het helaas niet mogelijk om dit zo te regelen. Uiteraard is er wel een warme overdracht wanneer je je kindje ophaalt bij het kinderdagverblijf. Ook hebben we een ouderportal waarop je foto’s en berichtjes kan zien.

Is het mogelijk om mijn kindje later te halen?

Mail naar info@littels.nl op welke vestiging en welke dag(en) je dit wil. Wij kijken dan wat er mogelijk is.

Van 17.30 tot 18.00 uur geldt wel een hoger tarief.

Waar vind ik jullie tarieven?

Op onze website, bij ‘onze tarieven’

Hoeveel kinderopvangtoeslag ontvang ik?

Littels valt onder de Wet Kinderopvang, dus je ontvangt toeslag. De hoogte van de toeslag die je ontvangt is afhankelijk van de hoogte van het verzamelinkomen.

Op toeslagen.nl kun je uitrekenen hoeveel toeslag je ontvangt.

Ik heb mijn vraag hier niet gevonden, wat nu?

Staat je vraag er niet tussen? Stuur een mailtje.

Deel deze pagina